Konstutställning

24 - 26 OKT 2017

Stockholmsmässan i Älvsjö, Carlson Art presenterar bl.a. konst av Bodil P
Möjlighet att göra inköp av konst med hjälp av professionell konstexpert! Fri värdering ingår. Ett urval av erkända svenska konstnärer och allt är till salu!

Mässan äger rum i A-hallen och det är konst-monter A 1 2 : 0 6
Tre dagar, mellan tisdag 24 - torsdag 26 oktober 2017. Mellan kl 10-16.

Biljettpris: 130 kr. Använd kampanjkod SM2017 och få 65 kronor i rabatt - på www.seniormassan.se via Tickster.

30 NOV - 9 DEC 2017

P.S. Galleri Stockholm presenterar:

Cecelia Britten-Austin & Bodil P
MÅLERI
KONSTVERNISSAGE TOR 30 NOVEMBER 2017. KL 18-20

Utställning 1 - 9 DECEMBER 2017. ÖPPET: TIS-SÖN KL 12-17

Adress: NORRBACKAGATAN 48, STOCKHOLM.

Cecelia Britten-Austin och Bodil P

Det här är en utställning som visar en konstnärlig verksamhet av två europeiska konstnärinnor födda på 60-talet. Utställningen visar deras konstnärliga skapande de senaste åtta åren 2009-2017. Cecelia Britten-Austin och Bodil P har målat tillsammans sedan 2009. Det började med att de målade stilleben i samma källarateljé i tre år (Stockholms län). De har rest tillsammans till södra England. Målandes utomhus nere vid det livliga havet, palmerna och uppe bland de gräsbeklädda böljande kullarna. De senaste fem åren har de återkommande målat i en ljus ateljé med generösa fönster, Ateljé Havsvikbo, ateljén vid havsviken (Stockholms län).
Bakgrund: De har var varit konstnärligt verksamma i mer än trettio år, med konstutbildningar som började på 70-talet. De båda har 6-7 år på konstskolor, med utställningar redan på 80-talet.

Cecelia Britten - Austin

When I visit England my home country, I am always inspired
by the nature which i recognize from my childhood such as the happy seaside scenes and the beautiful fields. Then, back in Sweden, either I paint from the memory of what I saw in England, or I paint stilllives set up in my studio. I am always fascinated by the endless play between light and dark in a room or among the objects in the stilllife, and the effect this makes on the colours.

Bodil P

Jag inspireras av färger och former som finns ute i naturen. Av de människor som finns i mitt inre. Färger och former tar jag ibland fram till ett plan, till en yta. Ibland förenkla, skala av till rena enkla ytor och plan. Ibland låta de raka linjerna stå emot de runda och välvda. Balans, harmoni samtidigt en rörelse. Så som färgens olika i toner och valörer är som de läkande lekande tonerna i sång, musik, poesins rytm. Så är min önskan att min konst ger betraktarens innersta själ lycka, lek och läkande. Citat från etablerade gallerister, konstkännare: ”Bodil P transformerar vädret och naturens yta till färg. Konsten går in i vädret. Hon översätter vädret till måleri i sina landskap” "Bodil P har sin rötter i svenska modernismen och har skapat ett eget uttryckssätt utifrån det. Hon målar uttrycksfullt, kraftfullt, dynamiskt, dominant, självsäkert”.


(C) Bodil P 2014 - All rights reserved

Skriv ut denna sida