Måleri och workshop Kalkbrottet 2013

Speglingar av kalkstenen i vattnet. Speglingar av

Speglingar av kalkstenen i vattnet. Speglingar av

Vackra Vika kalkbrott i Stora Vika, Sorunda, Nynäshamns kommun, Stockholms län.
Foto: Bodil P.

TECKNING MÅLERI DANSUPPVISNING, WORKSHOP i VIKAMARMOR

SOMMAREN 2013
då samlades flera konstnärer för att teckna, måla, hugga i Vikamarmor och se Karin Schmidt dansa.

Arrangemanget var Kalkbrottet, och gav oss som gärna ville teckna, måla, skulptera, hugga i vikamarmor en chans att få njuta av skapande under opretentiösa former. Samtidigt att bara befinna sig vid en magisk utsikt över turqiseblått rent vatten när vackra Karin Schmidt dansade med tystnaden som kändes mot den vita skimrande marmorstenen.

Konstnär Sam Westerholm hade workshop med stenhuggning i Vikamarmor med tio andra skulptörer .

Konstnär Bodil P och andra konstnärer tecknade av när vackra Karin Schmidt dansade, och målade av kalkstensbrottet. *

TIPS! Om du vill ut och måla.
Tag med dig
pennor, kritor, block, oljefärger, penslar, pannåer. Om du vill måla med oljefärg så är praktiskt att ta med en färdiguppspänd duk på ram. Sedan har du upp all den oljefärg som du kan komma att använda på din målarpalett och lindar smörpapper runt palletten. Duken och målarpaletten får plats i en papperspåse. Penslarna kan du ta med dig i en plastpåse.
Ta med något att sitta på, varm dryck i termos, smörgos, frukt, vatten och kom ihåg badlakan.. om andan skulle falla på.

Tag på dig
dina sköna skor och varma kläder. Fjärilsstigen erbjuder en skön promenad runt kalkstensbrottet med olika motiv såsom fåglar, stora vita fjärilar, unika växter, en rik unik flora.

Plats
KALKSTENSBROTTET i Stora Vika,
Sorunda, Nynäshamns kommun, Stockholms län
* Det blev ett fint samarbete sommaren 2013 vid det marmorglittrande kalkbrottet.
Konstnär Bodil initierade i juli med konstnärer som målade av Karins Schmidt som dansade vid Kalkbrottet. Det blev flera målerisessioner med att försöka fånga det vackra kalkbrottet och det klara rena vattnet till målarduken.
I september kom finalen tillsammans Sam Westerholms Vikamarmor workshop, Lisa Trädgårds workshop i lera, Yvonne Westling Dahl och Åsa Spång med arrangemang av fantastisk musik, magisk Kulasång, speakers-courner, fotoutställning och god mat.
Det blev många underskrifter på namninsamlingen för att bevara vackra Vika Kalkbrott, som glittrade lite extra i sin skrud av Vikamarmor. Just denna soliga, varma och fantastiska septemberhelg.

Bodil vill ödmjukt tacka alla för detta fina samarbete den sjunde och åttonde september 2013 då alla hade en och samma sak i hjärtat: att bevara det vackra marmorglittrande kalkbrottet och dess rena kristallklara blåa vatten. Vackra Vika Kalkbrott må du få leva för evigt så som du gör i allas våra hjärtan.